מהו פרק הזמן המלא מפתיחת התיק בנושא רשלנות רפואית במעמד הגשת התביעה, ועד סגירתו במעמד פסק הדין? עקב ריבוי הטענות שניהול התיקים מסוג זה נמשך זמן רב מאד בשל מורכבות הנושא והצורך לבחון היטב את טענות הצדדים – החלטנו לסכם במאמר מידע פרטי מידע שיסייעו לכם להאריך באופן כללי את משך הזמן הצפוי לטיפול בתיק שלכם.
על סמך נתונים שנאספו, עולה כי רובם המכריע של תיקי רשלנות רפואית בערכאה ראשונה בבית משפט השלום נמשכים 4 שנים לכל המאוחר: 77% מהם מסתיימים כך מיעוטם, שהוא פחות מ- 25% – נמשך זמן רב מכך.
50-80 תיקים נמשכו 6-7 שנים. אמנם הם מהווים רק 4-6% מהתיקים, אך במספרים מוחלטים מדובר על 50 או 80 קורבנות רשלנות רפואית: זו כמות לא קטנה. הקבוצה הגדולה ביותר של תביעות רשלנות רפואית היא זו שנמשכה 3 שנים: 367 תיקים. משך הזמן הממוצע של טיפול בתיקי רשלנות רפואית בבתי משפט בערכאה ראשונה עומד על 3 שנים ומחצה.
כאן, נשאלת השאלה מהו משך חייו של תיק שהגיע לבית המשפט המחוזי עקב ערעור על פסיקת בית משפט השלום בעניין רשלנות רפואית. האם הוא שונה מהמתרחש בערכאה ראשונה? נבדוק.
במרבית המקרים, ערעור שמגיע לבית המשפט המחוזי יימשך שנה לכל היותר: 26 מתוך 43 מקרים אכן היו כך. 25% מקרים נוספים נמשכו מעל שנה אך פחות משנתיים, ורק מיעוט זניח – עבר את רף השנתיים. הזמן הממוצע לטיפול בתיק ערעור בבתי דין מחוזיים עומד על 1.65 שנים.
50% מתיקי הערעור המגיעים לעליון מסתיימים בתוך שנתיים. 27% מהתיקים נמשכים 3-4 שנים. מקרב כל המקרים בהם הטיפול בתיק עבר את השנתיים, יש הכי פחות תיקים שנמשכו 2-3 שנים: רק 8 תיקים שהם פחות מ- 10% מכלל התיקים הללו. משך הזמן הממוצע לטיפול בתיק ערעור רשלנות רפואית בבית המשפט העליון עומד על שנתיים ומחצה.
צור קשר
חברת עורכי הדין אלגבי – אגבלי
כתובת: ז'בוטינסקי 9 בני ברק
מתחם BBC מגדל הכשרת הישוב קומה 5
מייל: al.ag.adv@gmail.com