עורכי דין תאונות עבודה

נפגעתם / נפצעתם בזמן עבודה? 
פנו לעורך דין מומחה! חברת עורכי דין אלגבי אגבלי מומחים בתביעות בגין תאונות עבודה. עורך דין יוסי אלגבי, מבעליו של חברת עורכי הדין אלגבי אגבלי וראש מחלקת נזיקין, מתחייב לכם להצלחה ולהשגת מלוא הפיצויים המגיעים לכם. בחברתנו תקבלו ייעוץ מקצועי ממיטב מומחים, יחס אישי וליווי לאורך כל הדרך.
פנו אלינו לקבלת ייעוץ ללא התחייבות

ההישגים שלנו

נפגעת בעבודה? בדרך לעבודה ומהעבודה, או בגלל העבודה? זה הזמן לבדוק אם מגיע לך פיצוי כספי!

כל עובד בישראל משלם מס למוסד לביטוח לאומי, מדובר במס לצרכי ביטוח שהמדינה נותנת לעובד במקרה של תאונת עבודה. למעשה ביטוח זה מטעם המדינה, נועד לפצות עובד שנפגע בדרך לעבודה/בעבודה/מהעבודה/בגלל העבודה –על אבדן שכר או הכנסה בתקופה שבה העובד אינו כשיר לעבוד וכן לפצותו בגין הנזק הגופני שנגרם לו כתוצאה מהתאונה. חשוב להזכיר כי עובד אשר נפגע, זכאי לקבל סיוע וטיפול רפואי חינם כתוצאה מהפגיעה, ואם נותרה לעובד אשר נפגע, נכות כתוצאה ממנה, הוא יהיה זכאי לקצבה או למענק. את זאת תחליט הוועדה הרפואית שתבחן את הנושא. במקרים של מוות, יקבלו בני משפחתו של הנפטר אשר הסתייעו בו, מענק או קצבה מטעם המדינה.

מה משרדנו יכול לסייע לך?

משרד עורכי דין אלגבי אגבלי נתקל לא פעם, בסירוב של המוסד לביטוח לאומי לשלם לעובד ולהכיר בפציעתו או מחלתו כ"תאונת עבודה". זה קורה כאשר אין די ראיות שמדובר במחלות או פגיעות שהופיעו כתוצאה ישירה מהעבודה, או אף מקרים שקשה לקשר אותן סיבתית לאופי העבודה או ללחץ שהעובד היה שרוי בו בזמן העבודה, הכוונה לאותם מקרים כגון: התקפי לב, ארוע מוחי ועוד. משרד עורכי דין אלגבי אגבלי מחזיק בשורותיו עורכי דין דיני עבודה בעלי ניסיון וותק, אנחנו מכירים היטיב את הקריטריונים של המוסד לביטוח לאומי, ואת כל מה שמשתמע מכך, אנחנו נלווה, נייצג (נדרש ייצוג של עורך דין בוועדות הרפואיות של המוסד לביטוח לאומי במסגרת ההליכים השונים כגון: וועדות רפואיות לקביעת נכות, פטור ממס, תאונות עבודה ועוד) ונייעץ לך עד לרגע קבלת הפיצוי המיוחל.

תאונת עבודה הוא מינוח משפטי המתייחס להתרחשותם במהלך העבודה של האדם ובעקבותיה. מדובר בכל תרחיש אפשרי בו העובד נפגע – החל מפתיעה חמורה בפסי ייצור וכלה בתאונות שהתרחשו בעבודות שיפוצים שונות. החל ממגע עם מכשירים רותחים והתמלאות בכוויות על אף נקיטה באמצעי הזהירות הדרושים ועד מקומות בהם עובדים עם מסכות מגן, שעל אף העבודה עמן נפגעת בעין. גיבשנו עבורכם מספר ערוצי תביעה אפשריים כאשר מצאתם את עצמכם פגועי תאונת עבודה.

תביעה נגד המעסיק – תביעה המתייחסת לחוסר באמצעי זהירות על פי חוק במקום העבודה: ציוד מגן בלוי, או גרוע מכך, הנחיה של המעסיק כלפי העובד לעבוד שלא בהתאם לנהלים החוקיים. למשל, ביצוע עבודות גובה בבימת הרמה ללא רתמה. התוצאות שתבקש התביעה להשיג במקרה כזה הן תשלום על הפסדי כושר השתכרות ותשלום על הוצאות רפואיות בעבר ובעתיד.

תביעה נגד חברת הביטוח האמונה על בטיחותך כעובד – מרבית העובדים מבוטחים כיום בביטוח חיים הכולל אובדן כושר עבודה ונכות מתאונה. זוהי חובתם של המעסיקים החל מינואר 2008 לבטל כל עובד ועובדת בתחום ההעסקה שלהם. הכיסוי הביטוחי תקף לאובדן כושר עבודה של 75+ אחוזים, א/שר נקבע על ידי וועדה רפואית בחברה. לעתים יתקבלו שיפויים גם על פגיעות נמוכות מכך. בסעיף "נכות מתאונה" מגדיר הביטוח מהו הפיצוי הניתן ל- 100% נכות לחודש. הוגדר הנפגע כבעל 40% נכות והביטוח שלו עומד על 10,000 ₪ בחודש ל- 100%? אותו נפגע ישולם מדי חודש 4,000 ₪ עד גיל 65.

תביעה נגד ביטוח לאומי – העובד מגיש תביעה לביטוח לאומי על היותו נפגע עבודה. בשלב ראשון ביטוח לאומי יבחן האם הפגיעה ארעה בעבודה ועקב העבודה. במידה והפגיעה תקיים את שני התנאים הללו, היא תוגדר "פגיעה בעבודה", כלומר תוכר כתאונת עבודה. במקרה כזה ישולמו למבוטח דמי פגיעה למשך 90 ימים שהם מספר ימי המחלה החוקיים. לאחר מכן, במידה והפגיעה עדיין קיימת והתפקוד לקוי, יזומן העובד לוועדה רפואית שתקבע את אחוזי נכותו. עד שנה ממועד התאונה תיקבע בביטוח לאומי נכות זמנית, ולאחר מכן – לצמיתות. שיעור הפיצוי למבוטח נגזר מסך אחוזי הנכות שיהיו לו על ידי הוועדה הרפואית.

להערכת שווי הפיצויים המגיעים לך ללא התחייבות אנא מלא פרטים ואנו נחזור אליך בהקדם:

עוד בתחום:

מידע מקצועי אודות תאונות עבודה