רשלנות רפואית הריון

מהי רשלנות רפואית הריון? מהן העילות הנפוצות לתביעת רשלנות הריון ומהם השירותים המשפטיים המוצעים לכם במשרדנו למטרות ניהול הליכי התביעה?

תקופת ההיריון מלווה במגוון רחב של בדיקות מעקב שמטרתן לעקוב אחר התפתחותו התקינה של העובר ובמידת הצורך לאבחן בעיות ומצבים רפואיים מורכבים בקרב העובר והאישה ההרה. בדיקות אלו כוללות בין היתר בדיקת סקירת מערכות הנערכת בשלבים הראשונים והשלבים המאוחרים של ההריון, בדיקת מי שפיר ובדיקות לצורך אבחון מומים מולדים כאלו ואחרים, פיגור שכלי ותסמונת דאון.

הבדיקות אותן נדרשת האישה ההרה לעבור לאורך תקופת ההיריון עלולות להיות מלוות בפעולה רשלנית מצד הרופא המטפל ובמקרים אלו התינוק עלול להיוולד עם מומים מודלים או בעיות רפואיות שונות אותן ניתן היה לאבחן במהלך תקופת ההיריון ובמידת הצורך לבצע פעולת הפסקת היריון.

בין יתר העילות הנפוצות לתביעת רשלנות רפואית המוגשת בגין בדיקות אבחון ומעקב היריון אשר לא בוצעו בצורה הנכונה או המדויקת תוכלו למצוא: רשלנות רפואית במהלך בדיקת סקירת מערכות, רשלנות רפואית באבחון תסמונת דאון, רשלנות רפואית בבדיקת מי –שפיר, רשלנות רפואית בבדיקת סיסי-שליה, רשלנות רפואית באבחון פיגור שכלי בקרב היילוד, רשלנות רפואית במהלך שירותי ייעוץ גנטי במהלך תקופת ההיריון, רשלנות רפואית באבחון שיתוק מוחין, רשלנות רפואית באבחון שפה שסועה, רשלנות רפואית באבחון סוכרת היריון ועילות נוספות הנובעות מהליך טיפולי רשלני אשר הוענק לאישה ההרה לאורך תקופת ההיריון.

תביעות רשלנות רפואית הריון- מה חשוב לדעת?

הגשת תביעת רשלנות רפואית הריון הינה זכות משפטית העומדת לכל אחת ואחת מכן המוצאת את עצמה נפגעת (בהיבט הפיזי והנפשי כאחד) כתוצאה מפעולת הטיפול/בדיקה הרשלנית אותה היא קיבלה במהלך תקופת ההיריון. הגשת התביעה מיושמת באמצעות איסוף המידע הרפואי הרלוונטי לצרכי התביעה וצירוף  חוות דעת מומחה רפואי המתמחה בסוגית התביעה הרלוונטית לכן.

אצלנו במשרד עורכי דין אלגבי-אגבלי ושות', תוכלו למצוא מגוון עורך דין רשלנות רפואית המתמחה בניהול תביעות רשלנות רפואית בכלל ותביעות רשלנות רפואית בהריון בפרט. שירותים אלו חולשים על כל שלבי הגשת התביעה, החל משלב הייעוץ המקדים וסיוע באיסוף החומר הרפואי הנדרש לצורך הגשת התביעה, דרך שירותי ייצוג משפטי לאורך הליכי ניהול התביעה אל מול הגורם המטפל ועד לשירות חוות דעת מרופאים מומחים וניהול משאים ומתנים אל מול הגורם הנתבע.

לקוחות שלנו שואלים

בר שאלה מאד חשובה ואפילו שאלה שנתקלתי בה לא מעט פעמים, אז חשוב להבהיר את הנושא, תינוקת שבאה לעולם עם שיתוק מוחין ופיגור פסיכומוטורי יכולה לקרות בשתי חלופות עיקריות, חלופה ראשונה  – כוח עליון (גזרת הגורל), חלופה שנייה – בעקבות רשלנות רפואית, לעיתים קרובות אפילו ההורים לא ידעו שחוו רשלנות רפואית ואף מייחסים את התוצאה לגזרת הגורל.

לכן חשוב מאד, לבוא עם התיק הרפואי המלא לעורכי דין המומחים בתחום הרשלנות הרפואית, כמובן שככל והתיק הרפואי לא קיים ברשות ההורים אז משרד עורכי הדין יאסוף את כלל התיקים הרפואיים מהמוסדות הרפואיים לרוב זה קופת חולים בשילוב בית החולים בה התבצע הלידה – וזאת מאחר ובקופת החולים מתבצע מעקב ההריון ואילו בבית החולים הלידה ועל מנת לקבל תמונה מלאה יש צורך באיסוף כל התיקים.

לאחר קבלת כלל התיקים הרפואיים אנו יושבים עם מומחה רפואי בתחום הגניקולוגיה (כמובן כל מקרה לגופו וישנם מקרים רבים שמוערכים מספר מומחים לדוגמת נוירולוג ילדים וכדומה) ובוחנים את ההתנהלות הרפואית של קופת החולים ובית החולים המיילד ומנסים להבין האם היו כשלים במסגרת הבדיקות והטיפולים שביצעה האם – חשוב לציין כי הרבה מקרי רשלנות באים לידי ביטוי במחדליו של הצוות הרפואי כמו אי הפניה לבדיקות גנטיות, אי ביצוע מיי שפיר, אבחון לא נכון בסקירת המערכות, הסתבכות במהלך הלידה אשר גורם ל תשניק וכו'

לאחר בחינת התיק ישנם מקבלים מסקנות והמומחה קובע האם ישנה רשלנות או לאו – גם כאן חשוב לי לציין נקודה חשובה – המומחה הוא בשר ודם ולכן דעה של מומחה אחד איננה אקסיומה מבחינתי, בכל אופן, ולכן חשוב מאד שמשרד עורכי הדין יחזיק מספר רב של מומחים רפואיים בכל קשת התחומים על מנת לבדוק את התיק עם כמה זוגות עיניים נוספות של מומחים רפואיים על מנת לקבל את התוצאה המדויקת ביותר

לאחר שמומחה מאשר כי יש מקום לכתיבת חוות דעת רשלנות רפואית כנגד המוסד הרפואי, משרד עורכי הדין עורך כתב תביעה ולה הוא מצרף את חוות הדעת.

חשוב לי להדגיש לבר כי תיקי רשלנות רפואית בעיקר שמדובר בתינוקת אשר נולדה עם שיתוק מוחין ופיגור פסיכומוטורי הם תיקים אשר הפיצוי עליהם מגיע למיליוני שקלים.

אני אגלוש בשאלה זו ואבהיר לצופים איך מעריכים מהם תיקים שהפיצוי עליהם נאמד במיליוני שקלים ומהם התיקים שהפיצוי עליהם נאמד באלפים בודדים – בנזיקין (רשלנות רפואית זה תת תחום בתוך נזיקין) הפיצוי נמדד בעיקר משלוש צלעות עיקריות (אני קורא לכך "המשולש הקדוש") והם: 1. גיל ; 2. כושר השתכרות ; 3. נזק (נכות).

ככל וגיל הניזוק קטן והנזק גבוה אז ככל הנראה אנו מדברים על תיק שהפיצוי שלו יהיה גבוה מאד וכנ"ל הפוך.

כמובן שיש עוד ראשי נזק עיקריים במקרים שהנזק הוא גבוה לדוגמת ראש נזק של עזרה צד ג' – ככל והניזוק נדרש לעזרה סיעודית יומיומית אזי מדובר בעזרת צד ג' מוגברת אשר בא לידי ביטוי בגובה הפיצויים בתיק.

לסיכומם של דברים: חשוב מאד במקרה שכזה להיוועץ עם עורך דין המומחה בתחום הרשלנות הרפואית. חשוב מאד שלמשרד עורכי הדין ישנם מומחים רפואיים רבים בכל תחומי הרפואה אשר יוכלו לערוך חוות דעת רפואית כנגד המוסד שהתרשל.